dinsdag 18 oktober 2011

Mouluren klassieke stijl met uitleg

De klassieke stijl wordt vaak geassocieerd met het classicisme. De term ‘classicisme’ heeft een ruime betekenis en wordt over het algemeen aangewend voor vormen in schilderkunst, beeldhouwkunst, bouwkunst, muziek en literatuur die teruggrijpen op de klassieke oudheid. In de beeldende kunsten is het een beweging tussen 1640-1750 die terugkeert naar de klassieke Griekse en Romeinse voorbeelden.

Eind 18e eeuw kwam er een soortgelijke beweging weer op gang, deze beweging wordt het neoclassicisme genoemd.



Zowel in de renaissance als in de barok, rococo en eerder gemelde neoclassicisme werden er elementen uit de Griekse en Romeinse bouwkunst toegepast. Het was een reactie op de ingewikkelde ornamentiek van de barok en rituelen die bij het leven in de gigantische paleizen van de zeventiende en de vroege achttiende eeuw hoorden. Tijdens het neoclassicisme werd er opnieuw de puurheid van de klassieken nagestreefd. De neoclassicisme was de periode tussen 1740-1860.
Onder klassieke stijlen vallen de neo-stijlen o.a. barok en onder barok valt de Lodewijk de XIV stijl. Kortom vele stijlen onder een enkele verzamelnaam.

Neem verder een kijkje op de projecten pagina van Moulures

Website Promoten
Link aanmelden
Gratis je Website bekend maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten